[VIDEO] “Bawa bekal ker0pok je datang sek0lah” – Ramai puji wajahnya adik ini tetap ceria walaupun tak bawak duit ke sek0lah

 

Mungkin ramai di antara kita yang rasa diri mereka atau keIuarga mereka sudah susah atau miskin, tidak seperti keIuarga lain yang penuh dengan kesenangan yang melimpah ruah. Minta sahaja apa mesti ditunaikan.


Tetapi sebenarnya ramai yang tidak tahu sebenarnya masih ramai yang lebih susah dari kita bayangkan. Ramai yang masih berada dalam kesusahan tetapi tetap bersyukur dan masih b0leh tersenyum walaupun serba kekurangan.


Ketika semua murid yang lain pergi ke kantin untuk membeli makanan dan makan tetapi ada se0rang budak lelaki bernama Fakim yang tidak mempunyai makanan lain tetapi hanya dibekalkan ker0pok sahaja untuk makanan tengahari. Walaupun tidak ada makanan nasi dan duit belanja tetapi dia tetap ceria dan seperti sudah biasa dengan keadaan itu.


Dalam rakaman tersebut, se0rang guru telah membuat video mengenai kisah muridnya di sekolah dan bertanyakan kepada Fakim samada dia membawa duit atau tak ke sekolah pada hari ini dan apabila dijawab “tidak”, guru itu memberikan sekotak susu dan memintanya supaya belajar rajin-rajin apabila besar nanti.

VIDEO KLIK DISINI

Apabila dilihat pada ruangan k0men pula, rata-rata warganet tersentuh hati dengan keceriaan yang ditunjukkan oleh kanak- kanak itu walaupun tidak mempunyai duit belanja sekolah dan tidak ada makanan lain. Masih ceria dan boleh tersenyum lebar.


Komen Netizen:Sumber : https://www.instagram.com/kongsi.viral/ / sinarviral.com / Catatanterakhir

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post