Bakal bergelar ‘Tuan Haji’, Zul Ariffin berangkat ke Tanah Suci 10 Jun nanti

 


Pelak0n hebat, Zul Ariffin meluahkan rasa syukur apabila diberi kesempatan untuk hadir ke Tanah Suci sebagai tetamu Allah bagi mengerjakan ibadah haji pada tahun ini.

Ada seminggu Iagi buat persiapan

Memetik laporan dari Mstar, Zul memaklumkan bakaI berangkat menunaikan haji pada Jun nanti. Jelas pemilik nama sebenar, Zulkifli Ariffin, dia sepatutnya berangkat lebih awal ke sana namun terpaksa menunda tarikh ke 10 Jun memandangkan mempunyai pengambaran yang perlu diseIesaikan terlebih dahulu.

“Saya sepatutnya berangkat lebih awal namun terpksa dianjakkan ke minggu kedua iaitu 10 Jun disebabkan perlu menyelesaikan baki penggambaran.

“Alhamdulillah tiada rasa gementar tapi ada beberapa perkara perlu saya siapkan terlebih dahulu seperti menghadiri kursus haji. Kena ‘laju’ juga sebab saya ada lebih kurang seminggu untuk bersedia sebelum bert0lak,” katanya.


Anggap tawaran kerjakan haji sebagai ‘durian runtuh’

Ujar Zul lagi, dia tidak pasti tawaran mengerjakan haji itu menerusi cara VIP (very imp0rtant person) atau sebaliknya kerana menganggap tawaran tersebut sebagai durian runtuh untuknya.

“Saya rasa (mengerjakan haji cara VIP). Saya dapat jemputan untuk pergi haji, jadi saya pergi bersama-sama tim saya. Saya tak pergi melalui Tabung Haji.

“Saya dah pergi tiga kali buat umrah sejak Ogos lepas, kalau ikut perancangan sebelum ini saya nak puasa dan raya di sana tapi sebab penggambaran tak dapat. “Tapi dapat pula pergi haji, cantiklah saya anggap rezeki,” katanya lagi.

 

Tunda beberapa kerja demi kerjakan haji

Jelas pelakon berkenaan, dia terpaksa menunda beberapa projek kerana tidak mahu meIepaskan kesempatan mengerjakan haji tahun ini.

Walau bagaimanapun, dia akui sedikit bimbang dengan cuaca di sana kerana dikhabarkan keadaan agak panas.

“Saya sebenarnya ada pr0jek tapi terpksa ditunda sebab nak mengerjakan haji. Kalau umrah saya mungkin dah tahu tapi haji belum lagi.

“Kita nak kena pergi awal, dengan ramai 0rang dan musim panas. Jadi saya terpksa tunda projek yang kerana bimbang tak dapat beri k0mitmen.

“Saya teruja nak mengerjakan haji, cuma lautan manusia itu tak teng0k lagi sebab musim haji selalu kita teng0k dalam televisyen ini kita lalui pula dengan musim panas,” kongsinya.


Terdahulu, Zul Ariffin sebelum ini ada memaklumkan yang dirinya memilih untuk berhijrah ke Mekah atas urusan perniagaan dan berasa Iebih tenang disana.

Namun, dia sama sekali tidak akan meninggaIkan Malaysia kerana tetap akan pulang jika mempunyai urusan pekerjaan di sini.

Sumber: Mstar / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretannasihat.net Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post