6 Bulan Hilang Di Makkah, Cikgu Musthafa Kamal Disahkan MeninggaI Dunia

 


Misteri kehiIangan se0rang lelaki di kota suci Makkah sejak Disember tahun lalu akhirnya terjawab selepas mngsa disahkan mninggaI dunia oleh Kedutaaan Malaysia.

Salam takziah

Menurut anak Allahyarham Musthafa Kamal Abdullah iaitu Muhammad Nabel, mereka sekeIuarga menerima panggilan dairpada Kedutaan Malaysia pada pagi Jumaat memakIumkan bahawa bapanya telah mninggaI dunia pada 13 Februari lalu.

Melalui pengesahan bi0metrik dan segala pengurusan jen4zah telah selesai, termasuk pengebumiannya.

Ujar Nabel lagi, meskipun berat untuk diterima namun mereka sekeluarga reda dengan ketentuan-Nya. Namun mereka kini masih menunggu punca kem4tian dan l0kasi Allahyarham bapanya menghmbuskan nafas terakhir.

Saya berharap dapat bawa ibu ke Tanah Suci dan menziarahi pusara arwh ayah. Bagaimanapun kami merancang untuk ke sana selepas musim haji.

TerdahuluAllahyarham yang juga merupkan guru di Sek0lah Kebangsaan (SK) Parit Raja telah berangkat menunaikan umrah bersama anaknya, Muaz, 17, pada 6 Disember tahun lalu dan sepatutnya pulang ke Malaysia pada 18 Disember lalu.

Bagaimanapun, Allahyarham, 49, dilap0rkan hilang pada 12 Disember selepas Muaz menyedari bapanya tiada di bilik h0tel di Makkah.

Seterusnya pada 20 Januari lalu Muhammad Nabil, 26 dan Muaz, 17, berangkat ke Makkah untuk mencari bapa mereka, namun usaha berkenaan gagal. Sehinggalah pada pagi Jumaat, mereka sekeIuarga menerima perkhabaran pemrgian bapa tercinta.

Sumber: Sinar Harian / ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat.net Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post